eMobility

Soluții digitale

Fără imobilizări.

Cine vrea să ajungă departe nu trebuie să stea pe loc. De aceea, ne dezvoltăm în permanență modul de lucru și îl adaptăm unui scop precis: să vă facem munca mai ușoară, mai eficientă și mai interconectată – indiferent dacă sunteți la volan sau la birou.

În activitatea lor, șoferii profită, mai presus de toate, de cockpitul multimedia complet conectat la rețea, care, cu funcțiile sale specifice pentru camioane electrice și un nou design, se află la stadiul actual al tehnologiei inovatoare. Acesta afișează, de exemplu, în mod implicit, autonomia în funcție de distanță și timp, precum și consumul actual și mediu în kWh/100 km și poate fi, de asemenea, individualizat. Prin intermediul portalului aplicației Mercedes-Benz Truck, pot fi integrate aplicații precum aplicația TruckTraining sau aplicații pentru managementul flotei.

Digital solution content digital cockpit
Digital solution content fleetboard portal 2022

Portalul Fleetboard este sursa pentru soluţii digitale şi are rolul de a uşura munca managerilor de flote. În portal sunt disponibile toate serviciile adaptate în mod specific lucrărilor din cadrul şi din jurul camioane eActros. Printre acestea se numără: Mercedes‑Benz Trucks Uptime, Logbook, Mapping precum şi Fleetboard Charge Management. Tot ce aveţi nevoie pentru a profita la maximum de flota dvs.!

Și șoferii noului model eActros se pot baza pe serviciile Mercedes‑Benz Trucks Uptime.

Sistemul inteligent înregistrează toate datele relevante ale autovehiculului - de la presiunea în anvelope la motor și acum și starea bateriei. În acest context, Mercedes‑Benz Trucks Uptime a fost deja extins cu peste 100 de reguli specifice autovehiculelor electrice, care monitorizează continuu, de exemplu, procesele de încărcare sau variațiile de tensiune legate de bateria de înaltă tensiune. În plus, informațiile sunt disponibile prin intermediul noului portal pentru clienți, bazat pe cloud.

Prin conectarea în rețea a autovehiculului, a service-ului Mercedes‑Benz Trucks și a firmelor de transport, vizitele la atelier pot fi planificate, iar defecțiunile neprevăzute pot fi evitate.

Digital solution content mb uptime
Digital solution content charging

Pentru ca dvs. să aveți în permanență controlul, Fleetboard Charge Management vă oferă o imagine de ansamblu a tuturor interacțiunilor dintre camioanele dvs. electrice și stațiile de încărcare ale companiei dvs. Fie că este vorba despre starea bateriei, nivelul de încărcare, timpul de încărcare rămas sau istoricul încărcărilor: transparența totală prin rețeaua de încărcare ajută la o mai bună înțelegere și optimizare a comportamentului de încărcare al modelului dvs. eActros și a întregii infrastructuri. Instrumentul de planificare permite coordonarea anticipată a sesiunilor de încărcare și integrarea fără probleme a rutinelor sau comportamentelor de încărcare în procesele existente. Pot fi efectuate și setări individuale, precum orele de plecare și nivelurile țintă ale bateriei.

Datorită datelor în timp real, puteți monitoriza de la distanță starea autovehiculului dvs. și puteți interveni, dacă este necesar. Puteți vedea unde se află autovehiculele dvs. și puteți obține date relevante despre acestea, precum starea actuală de încărcare sau nivelul bateriei. Totul cu un singur clic, intuitiv și coordonat clar!

Digital solution content mapping
Digital solution content logbook

Cu jurnalul de parcurs digital, nu pierdeți niciodată din vedere imaginea de ansamblu. Acesta vă oferă o imagine de ansamblu a întregului istoric al tuturor curselor unui autovehicul și vă permite să identificați mai rapid corelațiile. El vă ajută să stabiliți ce este cel mai important în cazul unui camion electric și arată clar modul în care a decurs fiecare cursă individuală. Rutina zilnică a unui camion este împărțită aici în trei stări principale: deplasare, staționare și încărcare. Informații clare cu privire la viteza de deplasare, greutatea totală, altitudinea sau temperatura fac posibilă identificarea zilnică a volumului de lucru, a problemelor și potențialului de optimizare pentru fiecare autovehicul. Opțiunile detaliate de filtrare permit managerilor de flote să ordoneze datele în funcție de criterii individuale și să le furnizeze notificările corecte.

Portalul aplicaţiei Mercedes-Benz Truck este magazinul digital pentru toate aplicaţiile care vă fac camioanele şi mai performante. Acesta vă oferă posibilitatea de a pregăti fiecare autovehicul în timp real pentru scopurile de utilizare stabilite. În camion pot fi instalate direct din portal aplicaţii şi fluxuri de lucru noi, precum aplicaţia TruckTraining. Scopul acestora nu este numai de a uşura munca de zi cu zi a şoferilor, ci şi de a creşte eficienţa întregii flote.

Digital solution content truck app portal
Digital solution content eActros night
În sus